Meer 65-plussers aan het bewegen krijgen, dat is één van de doelstellingen van Fitness HIER! in Tuk. Sportinstructrice en fysiotherapeute Marion Nagelhout: “Ik zie dat de mensen er vrolijk van worden, het is zowel lichamelijk als mentaal heel goed voor ze! Hier willen wij als sportschool graag ons steentje aan bijdragen. Vandaar dat we maximaal 25 senioren dit gratis Fitheidsonderzoek voor 65-plussers aanbieden.” Het programma bestaat uit een intake inclusief diverse metingen en 5 weken lang 2x per week gratis sporten in groepsverband. Vrijdagochtend 6 september om 10:15 uur is er een vrijblijvende informatieochtend. 

SeniorenFit bij Fitness HIER! in Tuk (Steenwijk)

Op de ochtenden is de sportschool, gevestigd aan de Roomweg 9 te Tuk, vooral gevuld met senioren. Er wordt individueel of in groepsverband gesport onder deskundige begeleiding. De SeniorenFit groep start met een gezamenlijke warming-up om vervolgens door te gaan met de training. “Deze kan heel divers zijn. Het kan bijvoorbeeld een fitnesstraining zijn, een spel, balansoefeningen, valpreventie, nordic walking of dansen,” aldus Marion Nagelhout. De ouderen zijn nieuwsgierig en houden van afwisseling. “Wat gaan we vandaag doen?” is een veelgehoorde vraag tijdens de seniorenochtenden. Voorop staat dat iedereen mee kan doen. “We werken op maat, aangepast aan niveau, leeftijd en beperkingen. En wat misschien nog wel het allerbelangrijkste is: Het moet gezellig zijn! Wij zijn geen onpersoonlijke grote sportschool. Ook ouderen kunnen hier sporten in een huiselijke sfeer.” 

Gezelligheid staat voorop bij de SeniorenFit bij Fitness HIER! in Tuk (Steenwijk)

Na de afsluitende cooling-down drinken veel senioren samen nog een kopje koffie in de gezellige horeca-gelegenheid van het Fitnesscentrum.  

De SeniorenFit les wordt door velen afgesloten met een gezellig kopje koffie

Kent of bent u een 65-plusser die graag lichamelijk en mentaal fit wil worden of blijven? Meld u dan aan voor de informatieochtend op vrijdag 6 september om 10:15 uur bij Fitnesscentrum HIER! Roomweg 9 te Tuk (Steenwijk). Het programma van 5 weken gezamenlijk sporten zal starten op 9 september 10 uur. U kunt zelf kiezen welke dagen u het beste uitkomen. De SeniorenFit trainingen vinden plaats op maandag- en vrijdagochtend van 9-10 (intensiever) en van 10-11 uur en op de  woensdagochtend van 10:15 tot 11:15 uur.

Informatie en aanmelden voor het Fitheidsonderzoek kan via onderstaand formulier, telefonisch op 0521-523157 of aan de balie van Fitness HIER!, Roomweg 9 in Tuk.  

 

Irmgard de Nooij geniet van SeniorenFit bij Fitness HIER!

Irmgard de Nooij, 71 jaar

"Ik woon sinds 2017 in Steenwijk. Sindsdien sport ik ook 3x per week bij Fitnesscentrum HIER!, waarvan 2x SeniorenFit. 

Ik heb altijd veel gesport, alleen nu, 71 jaar, kom ik niet meer zo goed met de jeugd mee.

Ik sport graag in groepsverband en het is prettig om met mensen te sporten in mijn eigen leeftijdsgroep. 

Als ex-verpleegkundige ben ik me er ook van bewust hoe belangrijk het is om als oudere te blijven bewegen en als je dat in een gezellige groep kan doen is het heel prettig!"

 

Jan Stuik, 89 jaar

Jan Struik sport 2x per week bij Fitnesscentrum HIER!

"Sporten houdt mijn lijf in beweging en gezond. Hierdoor voel ik mij lichamelijk en geestelijk fit. En dat bevalt me heel erg goed!

Er zijn mensen die ik vaker zie, dat is leuk. Ik zie ook veel gezelligheid, voor velen is dat net zo belangrijk als het sporten. 

Ik geniet daar enorm van!" 

Jan Struik, trouwe sporter bij Fitness HIER! Tuk (Steenwijk)