• darkblurbg
    Diverse Yoga Lessen

Bij Fitness HIER! is het mogelijk om diverse Yoga lessen te volgen. Yin/ Restoratieve Yoga, Hatha Yoga en Power Yoga zijn geschikt voor iedereen, Vinyasa Flow is niet geschikt voor beginners of mensen met zware blessures. Op deze pagina lees je wat de verschillende soorten Yoga inhouden. 

Kom gerust eens meedoen met een proefles om te kijken of één van deze lessen iets voor je is. Een proefles kost 5 euro. Wordt je lid van Fitness HIER!? Dan krijg je het geld van de proefles uiteraard weer terug!

Yin/ Restoratieve Yoga

Zowel Restoratieve Yoga als Yin Yoga, helpt je op een vriendelijke manier de weg naar balans te vinden tussen inspanning en ontspanning en helpt je de rust die zich daar (uiteindelijk) bevindt op te zoeken.

Deze stijl van yoga is zeer rustig van opzet. De houdingen worden niet snel met kracht uitgevoerd en ze worden langere tijd aangehouden. 

Wat je dus niet snel zult ervaren in deze lessen zijn:

  • een hogere hartslag
  • snellere ademhaling
  • volop zweetdruppels 

Yoga hulpmiddelen die gebruikt worden zijn Yoga blok van Kurk of Foam (stevig) XL en Bolster/kussens

Deze les wordt gegeven op maandag van 10:00 - 11:00 uur en is geschikt voor iedereen. 

Vinyasa Flow Yoga

Deze vorm van Yoga is niet geschikt voor beginners en mensen met een zware blessure. Het is een actieve yogavorm waarbij de lichaamshoudingen (Asana’s) met elkaar verbonden worden in een aantal vloeiende bewegingen. Je beweegt van de ene houding in de andere op het ritme van de adem. De asana’s uit de Ashtanga Vinyasa Yoga worden gebruikt, maar in een willekeurige volgorde en wisselend tempo. 

De les heeft een regelmatige doorgaande flow en is gericht op het ontwikkelen van kracht en flexibiliteit in het lichaam. Je voelt dat elke spier in je lichaam geactiveerd wordt en strekt. 

Deze les wordt gegeven op dinsdag van 19:00 - 20:00 uur. 

Hatha Yoga

Net als bij andere vormen van yoga, staan houdingen (asana’s) en ademhaling centraal. De lessen zijn rustiger dan Vinyasa, maar actiever dan Yin. De exacte invulling van de les, qua opbouw en houdingen, kan enorm variëren.

Wel is er één rode draad: bij Hatha yoga vloeien de verschillende houdingen niet in elkaar over. Elke houding staat los van de volgende. Het tempo van een les ligt daardoor relatief laag.

Deze les wordt gegeven op vrijdag van 10:00 - 11:00 uur en is geschikt voor iedereen. 

Power Yoga

Power Yoga is een krachtige vorm van Yoga vol dynamiek. Je voert houdingen (asana's) direct na elkaar uit. De asana's worden gecombineerd met ademhalingstechnieken (Pranayama). Er worden staande, zittende en liggende houdingen met elkaar afgewisseld. De diverse houdingen vormen een serie, deze kan per les verschillen. De serie heeft veel weg van een workout. De les eindigt met een heerlijke ontspanning. 

Deze les wordt gegeven op zondag van 9:30 - 10:30 uur en is geschikt voor iedereen. Het is een fysiek inspannende vorm van Yoga. 

Yoga bij Fitness HIER! Steenwijk en Wolvega
 
 


 

Enthousiast geworden? Kom langs voor een proefles of schrijf je in om vandaag nog mee te kunnen doen!

Klik HIER! voor onze voordelige tarieven en HIER! voor ons groepslesrooster.