Meer 65-plussers aan het bewegen krijgen, dat is één van de doelstellingen van Fitness HIER! in Tuk. Sportinstructrice en fysiotherapeute Marion Nagelhout: “Ik zie dat de mensen er vrolijk van worden, het is zowel lichamelijk als mentaal heel goed voor ze! Hier willen wij als sportschool graag ons steentje aan bijdragen. Vandaar dat we maximaal 25 senioren dit gratis Fitheidsonderzoek voor 65-plussers aanbieden.” Het programma bestaat uit een intake inclusief diverse metingen, 5 weken lang 2x per week gratis sporten in groepsverband en een eindtest. Woensdagochtend 16 januari om 10:15 uur is er een vrijblijvende informatieochtend. 

SeniorenFit bij Fitness HIER! in Tuk (Steenwijk)

Op de ochtenden is de sportschool, gevestigd aan de Roomweg 9 te Tuk, vooral gevuld met senioren. Er wordt individueel of in groepsverband gesport onder deskundige begeleiding. De SeniorenFit groep start met een gezamenlijke warming-up om vervolgens door te gaan met de training. “Deze kan heel divers zijn. Het kan bijvoorbeeld een fitnesstraining zijn, een spel, balansoefeningen, valpreventie, nordic walking of dansen,” aldus Marion Nagelhout. De ouderen zijn nieuwsgierig en houden van afwisseling. “Wat gaan we vandaag doen?” is een veelgehoorde vraag tijdens de seniorenochtenden. Voorop staat dat iedereen mee kan doen. “We werken op maat, aangepast aan niveau, leeftijd en beperkingen. En wat misschien nog wel het allerbelangrijkste is: Het moet gezellig zijn! Wij zijn geen onpersoonlijke grote sportschool. Ook ouderen kunnen hier sporten in een huiselijke sfeer.” 

Gezelligheid staat voorop bij de SeniorenFit bij Fitness HIER! in Tuk (Steenwijk)

Na de afsluitende cooling-down drinken veel senioren samen nog een kopje koffie in de gezellige horeca-gelegenheid van het Fitnesscentrum.  

De SeniorenFit les wordt door velen afgesloten met een gezellig kopje koffie

Kent of bent u een 65-plusser die graag lichamelijk en mentaal fit wil worden of blijven? Meld u dan aan voor de informatieochtend op woensdag 16 januari om 10:15 uur bij Fitnesscentrum HIER! Roomweg 9 te Tuk (Steenwijk). Het programma van 5 weken gezamenlijk sporten zal 22 januari starten en plaatsvinden op de dinsdag- en donderdagochtend van 10:15 tot 11:15 uur. Naast deze trainingen zijn er op de maandag-, woensdag- en vrijdagochtend al bestaande SeniorenFit groepen waarbij kan worden ingestroomd.

Informatie en aanmelden voor het Fitheidsonderzoek kan via onderstaand formulier, telefonisch op 0521-523157 of aan de balie van Fitness HIER!, Roomweg 9 in Tuk.  

 Krachttraining is goed voor alle leeftijden! Fitness HIER! in Tuk (Steenwijk)

SeniorenFit bij Fitness HIER! in Tuk (Steenwijk)