• darkblurbg

BODYPUMP  

BODYPUMP is de originele barbell les die je hele lichaam versterkt. Dit programma van 60 minuten daagt al je belangrijke spiergroepen uit met behulp van de beste krachtoefeningen. Fantastische muziek, professionele instructeurs en jouw eigen gewichtkeuze inspireren je om de resultaten te behalen waar je naar streeft - en snel! Zoals bij alle andere Les Mills programma's, wordt een les elke 3 maanden vernieuwd met nieuwe muziek en nieuwe choreografie.

BODYBALANCE  

Bij BODYBALANCE kun je genieten van bewegingen uit yoga, tai chi en pilates. Het is je persoonlijke time-out van het dagelijks leven en zorgt voor een gezond lichaam en een gezonde geest.

Je doet eenvoudige en veilige yoga bewegingen om je hele lichaam sterker en flexibeler te maken. Het controleren van je ademhaling is onderdeel van alle bewegingen en de instructeur geeft altijd opties voor beginnende deelnemers.

Als je nog nooit aan yoga hebt gedaan, dan is BODYBALANCE een geweldige kennismaking met deze discipline en een goede aanvulling op alle andere sporten. De variatie in BODYBALANCE zorgt ervoor dat ook mensen die al bekend zijn met yoga erg genieten van het programma.

BODYJAM

BODYJAM bestaat uit een geweldige mix van muziek, cultuur en dans. Het is cardio fun op zijn best voor iedereen die graag danst en beweegt.

BODYJAM bestaat uit: Dance, Hip Hop, Drum ‘n’ Bass en Trap. Het programma is opgebouwd uit blokken en elke fase eindigt met een complete dans waarbij je helemaal uit je dan kunt gaan. Een verslavende mix van de nieuwste dansstijlen op de coolste muziek.

BODYSTEP

BODYSTEP is een cardio workout voor het hele lichaam waar je snel fitter van wordt. Basis steppen, net als een trap op en af lopen – dat is de kern van BODYSTEP – zo krijg je in no-time strakkere benen en billen. We wisselen ritme en flair af met atletische bewegingen om je hele lichaam te trainen. De instructeur geeft je altijd genoeg opties.

STEPS FREESTYLE

Steps Freestyle.

Basis, repeater knee op links, around the world, mambo, L-step, de termen vliegen je om de oren terwijl je je op heerlijke muziek keihard in het zweet werkt. Sounds good, right? Sinds de jaren ‘80 is aerobic steppen, waarbij je op muziek een verhoogd platform op- en afstapt, ontzettend populair.Door de energieke muziek en ‘dans-achtige’ bewegingen is het echt een feestje om aan een steples mee te doen en vliegt de tijd.

ZUMBA

Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Hierdoor ontstaat een dynamisch, leuk en effectief fitness systeem.

SH'BAM

Maak kennis met simpele, maar geweldig leuke dance moves! Je hebt geen danservaring nodig om mee te doen met SH’BAM. Elke les is fun, uniek en afwisselend. Je instructeur leidt je door de eenvoudige, maar toffe bewegingen. Je waant je in een trendy club!

JUST DANCE

Bij justdance leer je choreografieën dansen maar net even wat gemakkelijker dan in de jazz dansles.

De les lijkt dan ook net even meer op een workout. Lekker dansen op top 40 muziek zonder al te moeilijke passen en ook nog fit worden,

(OUTDOOR)CIRCUITTRAINING

Bij circuit training voer je meerdere oefeningen voor het hele lichaam achter elkaar uit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van allerlei verschillende materialen zoals matten, gewichtjes, touwen, steps en dergelijke. Je werkt aan je conditie, omdat je aan het einde van elke oefening (bijna) geen rust inlast. Iedere oefening wordt een bepaalde tijd uitgevoerd. De rust die je tussen de oefeningen krijgt, gebruik je om te lopen naar de volgende oefening en dit gebeurt alsnog in een flink tempo.

Circuit training is een ideale manier van trainen voor mensen die willen afvallen, of goed in shape willen zijn en het leuk vinden om in groepsverband te trainen.

YIN YOGA

Yin yoga is een zachte, langzame, meditatieve vorm van yoga. Houdingen worden voor langere tijd vastgehouden, meestal 3-5 minuten, maar het kan zelfs nog langer. Hierdoor ontstaat er een (lichte) weerstand in de gebieden waarvoor de houding bedoeld is.
De spieren ontspannen zoveel mogelijk, mede met behulp van props om het lichaam te ondersteunen. Door deze lange duur en ontspanning treedt er effect op in de dieperliggende delen van het lichaam en wordt het bindweefsel gestimuleerd, dat zich bevindt rondom bv. spieren en gewrichten. Als je weer uit de houding komt is het tijd om na te voelen wat een houding met je lichaam gedaan heeft.

PILATES

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

POWER YOGA

Power Yoga is vooral geschikt voor de Yogi die zich graag met het lichamelijke deel van de Yoga bezighouden, en minder met het geestelijke- en religieuze deel.

Power Yoga richt zich vooral op het combineren van alle verschillende soorten oefeningen binnen de Yoga. Deze oefeningen worden vervolgens naar keuze van de Yoga docent gemixt en toegepast in de Power Yoga les.

SENIOREN FIT

Deze les is de ideale manier voor 60 plussers om aan conditie, uithoudingsvermogen en lenigheid te werken. Met deze les houd je je spieren en gewrichten soepel. Na de workout drinken we met elkaar nog een bakje koffie. Gezelligheid gaat hand in hand met sportiviteit.

CYCLE

Cycle doe je op een spinningfiets. Deze lijkt op een hometrainer, maar zit toch anders in elkaar. Dat komt voornamelijk door het doortrapsysteem, waardoor een training een stuk uitdagender wordt. Het is namelijk zo dat de trappers van een spinningfiets direct verbonden zijn met het vliegwiel. Als je op de fiets gaat zitten en je gaat trappen, dan komt het vliegwiel in beweging. Dat krijgt een flinke vaart. En zolang het vliegwiel ronddraait, zullen de trappers dit ook doen.

Daardoor lijkt spinning meer op fietsen op een racefiets, dan op een gewone fiets. Het doortrapsysteem zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft om de snelheid hoog te houden. Wel maakt dat het wat moeilijker om als beginner op de spinningfiets te trainen: omdat de trappers altijd doordraaien, kun je niet zomaar stoppen wanneer je wilt.

Tijdens een spinning training wissel je snelheden af, van redelijk rustig tot krachtig fietsen alsof je bergop gaat. Hierbij kom je ook in verschillende houdingen te zitten en te staan. Je handen kun je op meerdere plaatsen op het stuur zetten en je gaat ook op de pedalen staan. De weerstand van een spinningfiets is instelbaar. Je traint vooral om je records te verbeteren en meer kracht en snelheid te ontwikkelen. De training is intensief en je kunt er veel calorieën mee verbranden.

KICKBOKSEN / BOKSEN/  KICKFIT

Deze lessen hebben een hoog verslavingsgevaar. Je maakt boks- ( en traptechnieken )op een bokszak en op elkaar. Het verschil tussen kickboksenboksen en kickfit is dat er geen fysiek contact gemaakt wordt met elkaar. De oefeningen worden op bokszakken of stootkussens uitgevoerd. Er is hier sprake van een combinatie van fitness en kickboksen.